Maak je verlichting eenvoudig slim

Maak je verlichting eenvoudig slim

Integreer eenvoudig slimme dimmers in verschillende Smart Home oplossingen om altijd snel toegang te krijgen tot allerlei lichtscènes. Met één druk op de knop kies je jouw gewenste sfeer en zo heb je de controle over de verlichting, waar je ook bent.

Nu steeds meer mensen overgaan op slimme verlichting, komt Lumiko met dimmers voor het draadloos of centraal aansturen van de verlichting. De slimme Zigbee en Z-wave dimmers kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan platformen en apps met hetzelfde protocol, waardoor de reeds aangesloten dimbare ledverlichting, handmatig en draadloos (via een App) bediend kan worden.

Met slimme verlichting maak je je leven makkelijker, veiliger en toegankelijker. Vanaf de bank kan je met je mobiel de verlichting in de gehele huiskamer dimmen of juist een verlichtingsprogramma instellen. Hiermee oogt je huis alsof er mensen zijn, ook wanneer je niet thuis bent. Dit voelt een stuk veiliger.

Unieke software

Waar de 891105 geschikt is voor het Zigbee protocol, is de 891110 ontwikkeld voor het Z-wave protocol. De leddimmers maken gebruik van unieke software die de belasting meet en het programma daarop afstemt. De dimmers zijn geschikt voor fase afsnijding ledverlichting tot maximaal 200W en deze dimmers bieden ook de mogelijkheid om meerdere puls drukkers parallel aan te sluiten.

Tevens zijn de dimmers 2 draads aan te sluiten wat een snelle montage garandeert. Ze zijn voorzien van een 4mm as, inclusief 6mm as-adapter, zodat vrijwel alle merken schakelmateriaal op deze dimmers te monteren zijn.

Dimmen serieuze uitdaging

De led-markt raakt steeds uitgebreider met lichtbronnen van sterk wisselende kwaliteit. Een dimmer integreren blijkt in de praktijk een serieuze uitdaging. Met een groot assortiment aan universele led-dimmers is dat bij Lumiko verleden tijd.

Het Lumiko leddimmer pakket is aanzienlijk uitgebreid, waarmee Lumiko flexibel inspeelt op de veranderingen op de led-markt. Naast de bekende universele Lumiko leddimmer (891042) heeft Klemko nu voor elke type ledlamp nu een geschikte leddimmer; klein vermogen 1-100W, groot vermogen tot 600W, een fase aan- of afsnijding dimmer en een duo dimmer zijn een selectie uit ons nieuwe assortiment. Met het brede assortiment kan elke installateur feilloos inspelen op de veranderingen binnen de led-markt.

Dit artikel is gesponsord door Klemko Techniek.

'Ook installatiebedrijven moeten zich voorbereiden op de CSRD'

'Ook installatiebedrijven moeten zich voorbereiden op de CSRD'

De CSRD is de nieuwe Europese wetgeving die grotere bedrijven verplicht om uitgebreid te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. De wetgeving...

Aanwijzingen volgens NEN 3140

Aanwijzingen volgens NEN 3140

Wat houden de verschillende aanwijzingen volgens de NEN 3140 Bedrijfsvoering van de elektrische installaties - laagspanning in?

'Stoere-mannen-machocultuur doorbreken'

'Stoere-mannen-machocultuur doorbreken'

Onderzoeken wijzen uit dat een divers personeelsbestand de bedrijfsprestaties verbetert. Een mix van mannen en vrouwen, jong en oud, mindervaliden,...

Een referentie-elektrode.

PV-laadplein met DC-distributie: hoe zit het met de lekstromen?

Bij verzekeraar a.s.r. liggen op het dak van de parkeergarage meer dan 2.000 pv-panelen en staan er op het parkeerdek circa 200 V2G AC-laadpalen. Ook...

Waarom is energiemanagement zo belangrijk?

Waarom is energiemanagement zo belangrijk?

We stappen door de energietransitie geleidelijk over van een vraaggestuurd naar een aanbodgestuurd energiesysteem. Om netcongestie te voorkomen is...

Thermen Soesterberg aardgasvrij met warmtepomp en thermische buffer 

Thermen Soesterberg aardgasvrij met warmtepomp en thermische buffer

Acht jaar na de oplevering van Thermen Soesterberg zijn in 2023 de gasketels afgesloten. Het saunacomplex draait nu op een door Linthorst Techniek...

Netcongestie en energietarieven

Netcongestie en energietarieven

Op welke manier hebben energietarieven invloed op netcongestie? En is een nacht- en dagtarief nog zinvol? Energie-expert Henry Lootens legt uit.

De takken van de boom op de voorgrond zijn voorzien van kleine verticale windturbines.

Energy Transition Campus Amsterdam legt microgrid aan

Bijna dagelijks valt in het nieuws te lezen dat het landelijk elektriciteitsnet overbelast is. Het verbeteren en verzwaren van het elektriciteitsnet...