nieuws

Unica en Thales bewaken Defensie

beveiliging

Unica en Thales gaan een nieuw beveiligingssysteem op de ongeveer 170 defensielocaties in Nederland installeren. De twee bedrijven worden ook vijftien jaar lang verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het zogenaamde Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS).

Unica en Thales bewaken Defensie

Dat hebben Unica en Thales maandag bekendgemaakt, zonder de waarde van de opdracht naar buiten te brengen.

Het DBBS vervangt ruim 45 bewakingssystemen die momenteel in gebruik zijn. De grootschalige vervangingsoperatie start dit jaar en duurt enkele jaren. Onder het bewakingssysteem vallen elektronische toegang, indringerdetectie en meldkamersystemen.

Strategie

“Deze opdracht past in onze strategie om integrale opdrachten met hoge eisen te verwerven” reageert Unica-topman John Quist. “Unica heeft ruime ervaring op het gebied van de installatie, beheer en onderhoud van beveiligingsoplossingen en verzorgde de beveiliging van bijvoorbeeld het Rijksmuseum.”

Quist verwacht ook veel van de samenwerking met Thales. “De gezamenlijke kracht van twee verschillende bedrijven, die elkaar op verschillende gebieden perfect aanvullen, past uitstekend bij deze omvangrijke beveiligingsopdracht.”

Reageer op dit artikel