Waterstofwarmtepomp voor woningverwarming
Een adsorptiewarmtepomp op 100 procent waterstof verwarmt sinds een maand een demonstratiewoning in Groningen. Technologiebedrijf Cooll ontwikkelde de waterstofwarmtepomp.
Een adsorptiewarmtepomp op 100 procent waterstof verwarmt sinds een maand een demonstratiewoning in Groningen. Technologiebedrijf Cooll ontwikkelde de waterstofwarmtepomp.
Techniek Nederland is op zoek naar een opvolger voor voorzitter Doekle Terpstra. Het vertrek van Terpstra is niet onverwacht, maar een opvolger is nog niet bekend.
Als je voor een emissieloos bouwproject wilt gaan, is het belangrijk goed na te denken over de betaalbaarheid. Henri Overbeek, community-manager bij Connectr en consultant bij adviesbureau Green Fellows, licht toe.
Waterstof als brandstof voor transport of verwarming? Er zijn bijna altijd betere alternatieven, stelt journalist Harry van Dooren.
Netbeheerder TenneT bouwt de komende 10 jaar in Nederland 400 kilometer nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbindingen. Dit om aan de toenemende vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen.
De Groot Installatiegroep heeft weer een bedrijf overgenomen. Dit keer gaat het om het in Leiden gevestigde Enetec Elektrotechniek.
Hoe werkt het energiesysteem bij onze zuiderburen precies? Wat kunnen we van hen leren? Of geven wij het goede voorbeeld? In gesprek met Tim Goossens, technologisch adviseur bij Volta.
Het CCV heeft sinds 1 januari de CYRA-methode in beheer. Met deze methode kunnen ondernemers de cybersecurity verbeteren en aantonen waar ze staan.
Twee jaar geleden stond de cybersecurity van omvormers in het nieuws, nu gaat het over de cybersecurity van batterijen. Volgens een rapportage van de NOS kunnen vijandige staatshackers mogelijk batterijen aan/afschakelen met fatale consequenties voor het elektriciteitsnet.
Op Europees niveau is er veel regelgeving over cybersecurity. Dit geldt zowel voor de cyberweerbaarheid van organisaties (NIS2/Cbw), als die van producten (RED/CRA). Een kort overzicht van de actuele stand van zaken, per ingangsdatum.
De productie van groene elektriciteit groeide afgelopen jaar met 11 procent. Een mooi resultaat, maar tegelijkertijd had de groei rond de 13 procent kunnen uitkomen. Windparken en pv-installaties worden steeds vaker uitgeschakeld door een overaanbod. Dat blijkt uit de cijfers van Energieopwek.nl.
Als je een elektrotechnische installatie wilt ontwerpen is basiskennis van de elektriciteitsleer onontbeerlijk. In dit artikel een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten.
Van 12 tot en met 14 februari is in Messe Dortmund de 44e editie van de beurs Elektrotechnik. Tot de kernthema's behoren dit jaar: digitaal bouwen, smart homes, Industrie 4.0, hernieuwbare energie en de bouw van groepenkasten.
De kogel is door de kerk. Het waterstofproject H2 Hollandia komt definitief van de grond. Dat maakten initiatiefnemers Novar en Avitec maandag bekend. De verwachting is dat er in 2026 volledig groene waterstof kan worden geproduceerd op een groot zonnepark in het Drentse Nieuw-Buinen. Het is de bedoeling dat deze waterstof onder meer geleverd wordt aan tankstations.
Lieve Declercq wordt per 1 maart de nieuwe ceo van Strukton. Ze is afkomstig van technisch dienstverlener SPIE.
De CSRD komt er voor mkb'ers nu écht aan. Toch wachten veel bedrijven af, omdat zij officieel (nog) niet verplicht zijn om te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Maar is dat wel verstandig? En hoe zet je de eerste stap? Hans Smid, vice-president Digital Energy België & Nederland bij Schneider Electric, geeft zijn visie.