nieuws

Voorspellend onderhoud komt op een hoger niveau

digitalisering

Met voorspellend onderhoud wordt bedoeld dat men op het juiste moment onderhoud uitvoert. Het onderhoud gebeurt meestal vóór de storing.

Voorspellend onderhoud komt op een hoger niveau

Het gaat erom te voorspellen wanneer de ideale situatie is om onderhoud uit te voeren. Dat betekent dat in sommige gevallen minder frequent en in andere gevallen frequenter onderhoud zal plaatshebben. Met als doel de uptime zoveel mogelijk te garanderen.

Groei aan beschikbare data

Voorspellend onderhoud is niet nieuw. Ook in het verleden werd regelmatig op basis van visuele of instrumentele inspecties bepaald of onderhoud nodig is of niet. De laatste jaren is echter door een groei aan beschikbare data deze vorm van onderhoud op een hoger niveau gekomen.

Verbeterde sensortechnologie

Dankzij verbeterde sensortechnologie, het gebruik van slimme algoritmes en machine learning of zelflerende systemen kan veel exacter worden voorspeld wanneer onderhoud nodig is. Mits alle beschikbare data op de juiste manier worden ingevoerd.

Lees meer hierover in het artikel van brandjes blussen naar voorspellend onderhoud

Lees ook:

Drie trends waar de installatiebranche mee te maken krijgt

‘Servicemonteurs gaan vaak onvoorbereid op pad’

Data beperkt beschikbaar voor servicemonteur

‘Het gaat altijd om data’

Slimme systemen zorgen voor betere prestaties

Reageer op dit artikel