nieuws

Oosterberg bouwt nieuw businessmodel verder uit voor Vattenfall

elektrotechniek

Oosterberg gaat voor Vattenfall verschillende materiaalstromen combineren in één e-commerce en logistiek concept.

Oosterberg bouwt nieuw businessmodel verder uit voor Vattenfall
bty

Twee jaar geleden ontwikkelde Oosterberg een nieuw businessmodel op het gebied van logistieke dienstverlening aan derden.

Hybride oplossing

De groothandel bedacht voor Kenter een hybride oplossing. De groothandelsfunctie en rol van logistieke dienstverlener zijn hierbij in elkaar verweven.  Oosterberg bouwt dit nieuwe businessmodel dit najaar verder uit voor Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon.

Leestip: Wat is de toekomstige rol van de traditionele groothandel?

Zonnepanelen uit Azië

Vattenfall verkoopt duizenden zonnepanelen per jaar. Het bedrijf koopt deze rechtstreeks in vanuit Azië. De levering van deze rechtstreekse inkoop sluit vaak niet aan bij de starttijd van het project. Ook zijn de projectvolumes niet af te ronden op volle containers.

Alles in één vrachtwagen

Oosterberg verzorgt voor Vattenfall de opslag van zonnepanelen en het transport binnen Nederland en Duitsland. De overige (installatie)materialen zijn via één e-commerce platform in te kopen bij Oosterberg. De klant ontvangt alles in één vrachtwagen op de installatie- en bouwplaats.

Lees ook:

Nieuw type installateur besteedt zijn voorraadbeheer volledig uit

Reageer op dit artikel