nieuws

Initiatief voor 100.000 zonnepanelen op huurwoningen

energie

Gebouwverduurzamer Innax en zonnepanelenleverancier Sungevity zijn een samenwerking aangegaan om de doorbraak van zonnestroom op huurwoningen te forceren. Doel: 100.000 extra zonnepanelen voor huurwoningen.  

Initiatief voor 100.000 zonnepanelen op huurwoningen

Zonnestroom bij particulieren neemt in Nederland een grote vlucht. Binnen 10 jaar heeft 7 procent van de huishoudens (450.000 woningen) een zonnesysteem op hun dak geïnstalleerd. Slechts 2 procent van de huurwoningen in bezit van woningcorporaties is van zonnepanelen voorzien. Dat zijn 50.000 woningen, terwijl van de 1,7 miljoen andere geschikte huurwoningen het zonnepotentieel nog onbenut blijft.

Verdriedubbeld

Gedreven door duurzame ambitie, kansen om woonlasten van huurders te verlagen en scherpe prijsdalingen voor zonnepanelen, maakt de huursector zich op voor een inhaalslag. Het aantal huurwoningen met zonnestroom is tussen 2013 en 2016 bijna verdriedubbeld.

Extra zonnepanelen

Philip Blaauw, ceo van Innax: “Om op dat momentum verder te bouwen, zijn wij de Huurdakrevolutie gestart. Ons initiatief geeft woningcorporaties de begeleiding en financiële middelen om te versnellen. Stap voor stap ondersteunen wij bij het ontwikkelen en implementeren van de scherpste business case. Ons doel is om zo binnen een jaar minimaal 100.000 extra zonnepanelen op huurwoningen te installeren.”

Woningcorporatiedag

Innax en Sungevity presenteren vandaag hun gezamenlijke aanpak op de Woningcorporatiedag van het Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD) op de Nyenrode Business Universiteit.

Reageer op dit artikel