nieuws

‘Consument kan ontwikkelingen zonnepanelen niet bijhouden’

energie

Volgens onderzoeksbureau Dutch New Energy Research is de gemiddelde consument slecht geïnformeerd over zonnepanelen.

‘Consument kan ontwikkelingen zonnepanelen niet bijhouden’

“De markt verandert zo snel, dat consumenten deze veranderingen niet bij kunnen houden.” Dit zegt Rolf Heynen, directeur  van Dutch New Energy Research. “Zo denkt de gemiddelde consument dat zonnepanelen twee keer duurder zijn dan ze in werkelijkheid zijn.”

Terugverdientijd zonnepanelen

Volgens Dutch New Energy Research vindt de gemiddelde consument in Nederland momenteel een terugverdientijd van vijf jaar voor zonnepanelen acceptabel.“Dat is opvallend”, zegt Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research.  “Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat ontwerpt een nieuwe regeling voor zonnepanelen, die uitgaat van een terugverdientijd van zeven jaar.”

Installatie Journaal heeft gratis whitepapers over zonnepanelen:

Installatie van zonnepanelen: negen veel gemaakte fouten

Zonnepanelen in de toekomst

Reageer op dit artikel