partner nieuws

Hoe haal je het maximale uit het PV-systeem?

energie

Heeft u vragen over het installeren van zonnepanelen? Libra Energy* geeft u op Installatiejournaal.nl uitgebreid advies en praktische tips.

Hoe haal je het maximale uit het PV-systeem?

De bekroonde technologie van SolarEdge zorgt voor een hogere PV-productie dan traditionele systemen en maakt gebruik van een omvormer en power optimizers; elk zonnepaneel op uw dak is voorzien van een power optimizer om maximale opbrengst per paneel te garanderen. Dit biedt meerdere voordelen waaronder online monitoring op paneelniveau en superieure veiligheidsfuncties.

Compacte residentiële oplossing

Het bedrijf introduceert nu de compacte residentiële oplossing die speciaal is ontwikkeld voor residentiële PV-installaties van 4 tot 8 panelen. Deze oplossing is ideaal voor kleine daken, sociale woningbouwprojecten en om te voldoen aan de minimale duurzaamheidseisen. De compacte residentiële oplossing is eenvoudig te installeren, zowel op bestaande daken als op nieuwbouw, en levert schone energie die betaalbaar, efficiënt en veilig is.

De oplossing bevat één enkele power optimizer met vier Maximum Power Point Trackers (MPPT) om per paneel meer energie te produceren. Elk van de vier MPPT’s (power optimizer ingangen) ondersteunt één of twee 60-cels zonnepanelen die op het dak geïnstalleerd zijn en werkt uitsluitend met de nieuwe 1-fase SolarEdge omvormer die geschikt is voor binnen- en buitenmontage. Deze omvormer is uiterst compact, licht en makkelijk te installeren en verkrijgbaar in de versies 1kW, 1,5 kW en 2kW.

Momenteel is alleen de basis versie verkrijgbaar, deze zijn voor installaties waar aansluiting met het monitoring portaal niet vereist is. In de tweede helft van 2018 wordt de uitgebreide versie geïntroduceerd voor aansluiting met het SolarEdge monitoring portaal. Deze is standaard voorzien van ethernet verbinding en verschillende communicatieopties.

Beste garanties

SolarEdge producten zijn in de praktijk bewezen en gebouwd voor de lange levensduur. Hierdoor kunnen wij onderscheidende garanties bieden van 25 jaar op power optimizers en 12 jaar op omvormers (tegen meerprijs uit te breiden naar 20 of 25 jaar) om uw investering te beschermen en voor uw totale gemoedsrust.

Over SolarEdge

SolarEdge bedacht een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie wordt gewonnen en beheerd in PV-systemen fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd.

 Nieuwsgierig naar het assortiment van SolarEdge? 

Lees hier meer over SolarEdge en bekijk de producten

*Libra is een full-service groothandel in zonnepanelen en duurzame energie en heeft al ruim 25 jaar ervaring in PV-systemen. Bent u benieuwd wat Libra Energy voor u kunt betekenen? Klik hier voor meer informatie
 
 

Reageer op dit artikel