partner nieuws

Huawei blijft de grootste omvormerfabrikant

energie

Uit onderzoek van consultancybureau GTM Research is naar voren gekomen dat Huawei in 2017 wederom de grootste omvormerfabrikant ter wereld was. Dit is het derde jaar op een rij dat Huawei deze leidende positie inneemt.

Huawei blijft de grootste omvormerfabrikant

Volgens de nieuwste statistieken van GTM Research is de wereldwijde omzet van Huawei met 11% gestegen en is zelfs het aantal zendingen in Megawatt (MW) met 23% gestegen. Ze zijn hiermee de grootste omvormerfabrikant in het aantal verzonden MW en de tweede grootste omvormerfabrikant ter wereld in termen van omzet. Het Chinese bedrijf is de grootste in het eigen thuisland en doet het daarnaast in rest van de wereld ook steeds beter.

Verklaring groei: Research & Development

De knowhow die Huawei heeft opgedaan op het gebied van communicatie passen zij ook toe in hun omvormer en smart home oplossingen. Al sinds 1987 zijn zij actief in het ontwikkelen van nieuwe communicatietechnologieën en onder andere bekend door hun smartphones. Huawei laat met haar productportfolio zien dat stringomvormers in alle sectoren toepasbaar zijn, van residentiële enkelfase toepassingen tot de grootste zonne-energiecentrales ter wereld. De omvormers presteren zeer goed en staan bekend om hun hoge rendement met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Ook heeft het bedrijf dit jaar enkelfase omvormers en power optimizers op de markt gebracht, zodat de panelen individueel worden kunnen uitgelezen.

Voordelen enkelfase omvormers

De voordelen van deze enkelfase omvormers op een rij:

 1. Hogere opbrengst
  • Max. efficiëntie 98.6%
  • Compatibel met de Huawei power optimizers voor hogere opbrengst
 2. Gereed voor opslag
  • Geïntegreerde energieopslag interface
  • Compatibel met de LG Chem 7H / 10H Batterij
 3. Veilig en betrouwbaar
  • 10 jaar garantie, uitbreiding mogelijk
  • IP65 natuurlijke koeling – buitenlucht koelt de hardware
  • Geïntegreerde bliksembeveiliging voor zowel DC als AC
  • Veiligheidsstandaard EN/IEC 62109-1 & 2
 4. Simpel en eenvoudig
  • Slechts 10,6 kg
  • Eenvoudig te installeren door 1 persoon
  • Geoptimaliseerde AC-aansluiting, snelle bekabeling
  • Ondersteunt met één klik configuratie van omvormer

Smart Energy management system

Huawei biedt door middel van de Smartlogger mogelijkheden voor monitoring aan, waarmee de prestaties van het zonne-energiesysteem gemonitord kunnen worden. Voor meer informatie kunt u hier een video het Smart Energy management system van Huawei bekijken:

Reageer op dit artikel