artikel

Eerste elektrische geldwagen in Nederland

installatiebranche

Rotterdamse ondernemers worden binnenkort bevoorraad met de eerste elektrische geldwagen in Nederland. G4S en Mercedes-Benz introduceren de geldwagen op de Ecomobiel Beurs 2011.

Volgens de site Beveiligingnieuws.nl is de auto de eerste in serie geproduceerde Mercedes-Benz Vito E die als geldwagen ingezet wordt. G4S Cash Solutions zet de elektrische wagen speciaal in voor Safe Express. Het bedrijf kondigde zes maanden geleden aan de haalbaarheid van een 100% elektrische geldwagen in Nederland te onderzoeken, na de succesvolle pilot van een elektrische geldwagen in Londen.

Zonnepanelen

Door het toevoegen van zonnepanelen aan de bestaande techniek van de Vito E kan er voldoende stroom gegeven worden aan het tweede elektrisch systeem om de wagen geschikt te maken voor veilig waardevervoer.

Actieradius

De wagen heeft een actieradius van ongeveer 80 kilometer. Bovendien stoot de wagen geen uitlaatgassen uit. Dit maakt de elektrische geldwagen geschikt om de binnenstad van Rotterdam te bedienen, waar winkels dicht bij elkaar liggen. 

Reageer op dit artikel