artikel

Zwevende lichtpunten maken eind aan lantarenpaal

installatiebranche

Het FreeStreet verlichtingssysteem van Philips maakt een eind aan de traditionele lantarenpalen langs straten. Het systeem bestaat uit een reeks leds, opgehangen aan dunne kabels die overdag nauwelijks zichtbaar zijn. Philips wint hiermee de Dutch Design Award (DDA) 2011 in de categorie Beste Professionele Product.

Zwevende lichtpunten maken eind aan lantarenpaal

Philips ontving de prijs het afgelopen weekeinde van de internationale DDA-jury tijdens de prijsuitreiking in Eindhoven.

Het FreeStreet verlichtingssysteem  zorgt voor lichtpunten die in de lucht lijken te zweven. Door het weghalen van lantaarnpalen brengt FreeStreet orde aan in straten en maakt hij openbare ruimten vrij. Dit biedt mogelijkheden voor een samenhangend ontwerp van straten.

Energiebesparing

FreeStreet kan energiebesparingen tot 40% opleveren in vergelijking met de traditionele natriumstraatverlichting. Volgens de jury van de DDA is FreeStreet `een unieke en relevante straatverlichtingsarmatuur voor onze steden van vandaag en morgen’.Comfortabel


“FreeStreet is een energievriendelijke oplossing  waarmee straten op een comfortabele en natuurlijke manier verlicht kunnen worden. We zijn bijzonder blij met deze erkenning.” Dit zegt Oscar Pena, senior creative director van Philips Design.Expositie


Een voorbeeld van de FreeStreet is tijdens de Dutch Design Week te zien op de DDA-expositie in de BrainPort-kas op het Stadhuisplein in Eindhoven. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima opende de expositie afgelopen maandag.

Proefproject

Een eerste proefproject in Eindhoven start binnen nu en een half jaar. Het FreeStreet verlichtingssysteem is vanaf april 2012 verkrijgbaar in Europa.

Reageer op dit artikel