artikel

Led-modules tot 70 procent zuiniger

installatiebranche

Osram brengt een nieuwe generatie led-modules op de markt, die tot 70 procent zuiniger zouden zijn. De producten kunnen per module tot 108 lumen/watt bereiken.

Led-modules tot 70 procent zuiniger

De nieuwe producten uit de PrevaLED lijn Core Eco Z2 zijn uitgerust met zogenoemde chip-on-board-technologie. Daarbij combineert men geen afzonderlijke leds, maar vormen led-chips een homogeen opgebouwd oppervlak. Omdat de afzonderlijke leds niet meer zichtbaar zijn is het licht bijzonder homogeen.

Osram presenteert het product als een alternatief voor hogedruk-gasontladingslampen tot 70W, spaarlampen tot 2x 42W en halogeenlampen tot 100W. Als toepassing wordt het grootste deel van de spot- en downlighttoepassingen genoemd. De modules zijn verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen en in lichtstroom uitgedrukt van 800 tot en met 5000 Lumen.

Reageer op dit artikel