artikel

Energievlieger kansrijk in buitenland

installatiebranche

Verschillende energiebedrijven in Europa en de Verenigde Staten willen windmolens vervangen door energievliegers, zo schrijft Nu.nl. De energievlieger is een gepatenteerde uitvinding van de Nederlandse wetenschapper Wubbo Ockels.

Energievlieger kansrijk in buitenland

In Italië werkt het bedrijf Kite Gen volgens Nu.nl aan een prototype en in Hawaï test KiteFarms hun vliegermodel. Ook het Amerikaanse Makani is aan de slag gegaan met de energievlieger.

In juni demonstreerde Wubbo Ockels zijn energievlieger op de Tweede Maasvlakte. Volgens de onderzoekers was het systeem toen klaar voor commerciële toepassing. Om bedrijven kennis te laten maken met het systeem, organiseerden de onderzoekgroep en de sponsors in juni ook een Kite Power Business Day.

Lees ook: Ockels demonstreert energievlieger

Reageer op dit artikel