artikel

Accuwisselstation voor elektrische taxi’s krijgt innovatieprijs

installatiebranche

Accuwisselstation voor elektrische taxi’s krijgt innovatieprijs

Het accuwisselstation voor elektrische taxi’s op Schiphol heeft De Taxi Innovatie Prijs 2012 gewonnen. Het wisselstation is door de vakjury verkozen als meest innovatieve ontwikkeling in de branche voor kleinschalig personenvervoer.

Better Place kreeg de prijs vrijdag 7 december tijdens de openingsdag van Taxi Expo. Hij werd overhandigd door voormalig staatssecretaris (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) Joop Atsma.

Batterijwisselstation

Non-stop elektrische taxi’s is een samenwerkingsverband van BIOS-groep, Taxi Centrale Amsterdam (TCA), Connexxion en Better Place. In het volautomatische batterij-wisselstation van Better Place, worden  e-taxi’s snel en veilig van een nieuwe accu voorzien. Daarmee willen de partijen een non-stop e-taxivoorziening tussen Amsterdam en de luchthaven Schiphol mogelijk maken.

Lees ook: Batterijwisselstation voor elektrische taxi’s op Schiphol

Reageer op dit artikel