nieuws

Nieuwe techniek maakt zonnecel goedkoper

installatiebranche

Met een nieuwe productietechniek kunnen goedkope zonnecellen verder in prijs dalen en de productiesnelheid worden opgevoerd. Dat wijst onderzoek op de TU Delft uit. Michael Wank promoveerde gisteren op dit onderwerp. Goedkope zonnecellen worden gemaakt van amorf silicium, een alternatief voor kristallijn silicium, met een goed rendement van rond 7 procent. Groot probleem bij amorf […]

Met een nieuwe productietechniek kunnen goedkope zonnecellen verder in prijs dalen en de productiesnelheid worden opgevoerd. Dat wijst onderzoek op de TU Delft uit. Michael Wank promoveerde gisteren op dit onderwerp. Goedkope zonnecellen worden gemaakt van amorf silicium, een alternatief voor kristallijn silicium, met een goed rendement van rond 7 procent. Groot probleem bij amorf silicium is echter de trage productiesnelheid. Door de productietechniek ETP-CVD (expanderend thermisch plasma chemische damp depositie), ontwikkeld aan de TU Eindhoven, gaat de productiesnelheid met een factor 10 vooruit, van 40 minuten naar 4 minuten.

Reageer op dit artikel