nieuws

WAGO sluit aan bij KNX Nederland

installatiebranche

WAGO Nederland uit Apeldoorn heeft zich aangemeld als lid van KNX Nederland. Het is daarmee het dertiende bedrijf dat zich in Nederland aansluit bij het KNX-netwerk.

WAGO sluit aan bij KNX Nederland

Het leveringsprogramma van WAGO voor de KNX-markt bestaat voornamelijk uit speciale modules voor het WAGO-I/O-SYSTEM 750. Dit is een klein, modulair opgebouwd, veldbusonafhankelijk I/O-systeem voor decentrale automatisering.

Busklem

Om KNX-componenten te koppelen aan Ethernet, LON of andere veldbussystemen heeft WAGO de KNX/TP1-busklem. Met de klem, ingezet in een WAGO-eiland, worden KNX-apparaten twee-aderig aangesloten.

Controller

Met WAGO-I/O-systemen kunnen KNX-netwerken met datasnelheden tot 100 Mbaud worden opgebouwd. Dit is te realiseren met de programmeerbare KNX/IP-controller die samen met een KNX-TP-busklem wordt ingezet. Via deze controller kan men, door gebruik te maken van beschikbare bibliotheken, elke functie voor verlichting, zonwering of klimaat programmeren.

Afdelingen

WAGO opereert op de Nederlandse markt met twee afdelingen. De KNX-componenten vallen onder de afdeling Automation, waarin alle producten voor de automatisering, gebaseerd op de veldbustechniek zijn ondergebracht. De andere afdeling, Electrical Interconnections, maakt producten voor de elektrische verbindingstechniek gebaseerd op het principe van de veerklemtechniek.

Leden

Wago is het dertiende lid van KNX Nederland. Eerder dit jaar werd B.E.G. (Brück Electronic GmbH) lid. De overige elf leden zijn ABB, Berker, Gira, Hager, Hunter Douglas/Luxaflex, Isolectra, Jung, Schneider Electric, Somfy, Siemens en Theben. Naast de fabrikanten bestaat het sterk groeiende netwerk van KNX in Nederland uit bijna 300 KNX Professionals (installateurs en system integrators) en drie KNX Technology Partners.

Reageer op dit artikel