nieuws

Wecycle zamelt 54 miljoen kilo e-waste in

installatiebranche

Wecycle zamelt 54 miljoen kilo e-waste in

Wecycle zamelde in het eerste half jaar van 2012 54 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in. Dit is net zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Wecycle verzorgt sinds februari ook de inzameling en recycling voor de producenten van ICT-apparatuur. Hierdoor zamelde Wecycle in de eerste zes maanden 6,5 miljoen kilo e-waste extra in. De stichting zamelt nu alle apparaten met een stekker of batterij in.Verschillen


Er zitten verschillen tussen de diverse productcategorieën. Zo daalde de inzameling van koel-/vriesapparaten met vier procent. Ook de inzameling van groot witgoedapparaten daalde met één procent. Dit komt door de omstandigheden in met name de bouw- en woningmarkt.Afgedankte tv’s


De inzameling van tv’s nam toe met twee procent. Een reden kan zijn dat veel mensen een nieuwe televisie hebben gekocht omdat ze hiermee naar  het EK voetbal en/of de Olympische Spelen wilden kijken. Hierdoor zijn er meer afgedankte tv’s ingeleverd.

Stabiel

Voor de overige apparaten en energiezuinige lampen stabiliseerde de inzameling zich op het niveau van vorig jaar. In 2011 zamelde Wecycle in totaal een recordaantal van 110 miljoen kilo e-waste in.Registratie


Wecycle is dit jaar gestart met de registratie van gerecycled e-waste. Dit e-waste is door andere partijen dan Wecycle afgegeven aan erkende recyclingbedrijven. Wecycle controleerde hiervan het volume en het percentage hergebruik. 

Reageer op dit artikel