nieuws

Eerste masterstudenten duurzame energie studeren af

installatiebranche

Gisteren studeerden aan de Hanzehogeschool Groningen de eerste zes studenten van de European Master in Renewable Energy af. De studenten komen uit Venezuela, België, Colombia, Canada, Libanon en Cyprus.

Eerste masterstudenten duurzame energie studeren af

In september 2012 startten de studenten met hun masteropleiding. Tijdens het afgelopen semester voerden ze een onderzoek uit op het gebied van duurzame energietechnologie.

Specialisatie

Tijdens hun studie kunnen de studenten kiezen voor een specialisatie als wind- of zonne-energie, die ze volgen aan een collega-instelling in het buitenland. De thesisopdracht wordt ook weer in een land naar keuze gedaan.

Hernieuwbare energie

De masteropleiding Renewable Energy is door de Nvao en Eurec geaccrediteerd en leidt studenten op als ingenieur op het gebied van hernieuwbare energie. De opleiding speelt in op de vraag naar hoogopgeleide technische energiespecialisten die de overgang van fossiele brandstoffen naar meer duurzame energiebronnen kunnen vormgeven.

Universiteiten en hogescholen

De masteropleiding wordt verzorgd door universiteiten en hogescholen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Griekenland.

Reageer op dit artikel