nieuws

Miljoen dollar voor efficiëntere omvormer voor zonnepanelen

installatiebranche

Google looft een miljoen dollar uit voor een efficiëntere omvormer voor zonnepanelen. Dit meldt tweakers.net.

Google gaat een wedstrijd organiseren met een prijs van één miljoen dollar voor degene die een nieuw type omvormer voor zonnepanelen ontwikkelt. Met deze Little Box Challenge wil Google innovatie op het gebied van groene stroom een zetje in de goede richting te geven. De prijs gaat naar degene die de kleinste, goedkoopste en efficiëntste omvormer ontwikkelt.

Schone energie

Het bedrijf gaat ook één miljard dollar investeren in zestien projecten van over de hele wereld die het gebruik van schone energie moeten stimuleren. Google zou als doel hebben alleen nog maar te gaan werken met duurzame energie.

Lees meer hierover op tweakers.net.

Reageer op dit artikel