nieuws

Award voor ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie

installatiebranche

Gisteren werden de winnaars van de Dutch Solar Awards bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens de Sunday 2014 in Burgers’ Zoo Arnhem.

Award voor ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie

De awards werden uitgereikt in de categorieën Project Development, Solar Thesis, Young Solar en Industry Development.

Project Development

Het Solar Team Eindhoven kreeg de Project Development Award voor het Stella-project. In dit project realiseerden studenten van de Technische Universiteit Eindhoven ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie.

Solar Thesis

De Solar Thesis Award – die de thesis beloont waarmee de kennis van zonne-energie het meest vooruit geholpen wordt – is gewonnen door Claire van Lare van FOM Institute AMOLF. Van Lare won de award met haar proefschrift dat een nieuwe methode beschrijft om zonlicht efficiënter in dunne filmzonnecellen in te koppelen en op te sluiten.

Industry Development

VDL Flow won de Industry Development Award voor zijn roll-to-rollproductielijn. Deze biedt nieuwe mogelijkheden voor onderzoek, productie in proefopstellingen en massaproductie van flexibele zonnecellen, flexibele oled’s en flexibele batterijen en sensoren.

Young Solar

De Young Solar Award is gewonnen door AERspire, ontwikkelaar van het Aesthetic Energy Roof. Dit esthetische energiedak heeft behalve de functionaliteit van de conventionele dakbedekking ook de capaciteit om via zonlicht elektriciteit en warm water op te wekken.

Reageer op dit artikel