nieuws

VolkerWessels zoekt ideeën voor slimme stad

installatiebranche

VolkerWessels , de TU Eindhoven en de gemeente Eindhoven dagen mkb-ondernemers en start-ups uit om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen voor ‘de slimme stad’.

VolkerWessels zoekt ideeën voor slimme stad

De drie partijen hebben daartoe de zogeheten iCity Tender gelanceerd, zo maakten zij dinsdagochtend bekend. “We willen businessmodellen financieren die mensen met elkaar en hun omgeving verbinden.”

De iCity Tender is onderdeel van het Triangulum project, dat door het Europese Horizon 2020 Programma wordt gefinancierd.

Strijp-S zal het ‘living lab’ vormen om aangedragen de producten en diensten te gaan testen. Het gebied fungeert als ‘launch market’ om ideeën te ontwikkelen tot schaalbare oplossingen die ook in andere steden toepasbaar zijn.

Strijp-S is een omvangrijke binnenstedelijke transformatie van industrieel erfgoed in het hart van Eindhoven. Het gebied beslaat 27 hectare. Sinds 2002 wordt het gebied herontwikkeld door de gemeente Eindhoven en VolkerWessels samen met partners ING, Trudo en Woonbedrijf. Het belangrijkste doel is om een bijzonder dynamische hoogstedelijke omgeving te creëren.

Op 1 september vindt het kickoff-evenement plaats van de tender.

Reageer op dit artikel