nieuws

Gespot op de BouwBeurs: Thuis-energie-opslag

installatiebranche

“De salderingsregeling maakt dat mensen met zonnepanelen op hun dak liever aan het net terugleveren dan dat ze de energie opslaan in een batterij”, zegt Gina ter Heide, marketing coördinator bij Libra Energy. “Die markt is dus nog heel klein.”

Gespot op de BouwBeurs: Thuis-energie-opslag

Libra Energy presenteert zich volgens Ter Heide op de BouwBeurs als “partner voor bouwers. Waarbij we ze ondersteunen bij alles wat met energie te maken heeft. Daar waar we voorheen vooral een groothandel waren voor alles rond zonnepanelen, trekken we nu echt samen op. Dat doen we al met Van Wijnen en met Heijmans, bijvoorbeeld.”

Toch presenteert Libra op de beurs een aantal innovatieve producten, zoals de accu’s van LG. “Iedereen kent natuurlijk de Tesla Powerwall. We hebben een tijdje geprobeerd om die ook voor Nederland te leveren, maar de voorwaarden die Tesla stelt, zijn nogal streng. Vandaar onze keuze voor LG”, legt Ter Heide uit.

En voor een particulier met twaalf panelen op zijn dak? Wat zou Ter Heide daarvoor aanraden? “Dan zou ik in dit stadium toch kiezen voor de Smartverter Powerhub. Die komt tussen de panelen en de omvormer. Eventueel kan er in een later stadium een batterij voor opslag aan gekoppeld worden. De hub werkt ook als hij niet op het hoofdnet is aangesloten.”

Ondanks de beperkingen die de salderingsregeling nu nog opwerpt voorziet Libra Energy een rooskleurige toekomst. Ter Heide: “Er moet steeds meer op het grid. Het aantal elektrische auto’s neemt toe, dus ook de laadpalen. Daar hebben wij goede oplossingen voor.”

Lees meer over de BouwBeurs 2017 op: www.cobouw.nl/bouwbeurs

Reageer op dit artikel