nieuws

Alle lichten staan op groen voor installatiebranche

installatiebranche

Alle lichten staan op groen voor installatiebranche

Ondanks de hapering begin 2017 verwacht ING Economisch Bureau een verdere omzetstijging van de installatiebranche.

 

Begin 2017 was er een lichte terugval, waarschijnlijk door het koude weer, zo stelt ING. “Installateurs voorzien meer opdrachten uit vooral de onderhoudsmarkt van bedrijfsgebouwen. Nieuwe orders uit de infrasector blijven duidelijk achter. “

 

Lichte omzetdaling

In de eerste twee maanden van 2017 daalde de gemiddelde omzet bij installateurs nog. “We gaan er vooralsnog vanuit dat dit een tijdelijke daling is, alle andere lichten staan namelijk op groen. Zo groeit de woningmarkt verder, al neemt het groeitempo wel af.Ook lijkt de utiliteitsbouw voor het eerst sinds jaren weer aan te trekken, waardoor verdere omzetgroei bij installateurs breder gedragen wordt.”

 

Orders utiliteitsbouw nemen toe

In het tweede kwartaal van 2017 verwachten de installatiebedrijven vooral meer opdrachten uit de utiliteitsbouw. “De ontwikkeling van de orderportefeuilles voor de infrasector blijft gematigd. Installatiebedrijven die afhankelijk zijn van de woningbouw waren ook vorig jaar al enthousiast. Door de goed draaiende woningmarkt willen veel nieuwe eigenaren hun nieuwe aanwinst verbouwen. Voor nieuwbouw zijn de marktverwachtingen ook positief, maar iets lager dan vorig jaar.”

 

Technisch complexe installaties nemen toe

Door in te spelen op trends als ‘smart buildings’, verduurzaming en vergrijzing kunnen installateurs aan belang winnen meent ING te constateren. In dit groeiende segment zijn er echter ook allerlei andere branchevreemde technische bedrijven die in deze markt kunnen duiken waaraan de installatiebranche marktaandeel kunnen verliezen.

 

Reageer op dit artikel