nieuws

“Een bedrijfsovername is een achtbaan”

installatiebranche

“Met een goed plan is er heel veel mogelijk”, aldus Gerrit van Yperen, regiodirecteur Noord-Nederland van de investeringsmaatschappij NLInvesteert. Hij  begeleidde de verkoop van Buysrogge Safe.

“Een bedrijfsovername is een achtbaan”

Het in Assen gevestigde Buysrogge werd sinds 1986 geleid door oprichter Piet Buysrogge, die het mooi vond geweest. Buysrogge had een prachtig bedrijf opgebouwd en dertig jaar lang elke economische storm overleefd. De orderportefeuille was na een paar moeilijke crisisjaren weer goed gevuld en dit was hèt moment voor een verkoop.

Overname

In bedrijfsleider Menno Nieuwenkamp vond Piet Buysrogge de ideale kandidaat. Nieuwenkamp kende het bedrijf van haver tot gort en had in de loop der jaren alle credits opgebouwd. Deal! Het overnamespel kon beginnen. Maar hoe verkoop je een elektrotechnisch installatiebedrijf?

NLInvesteert

De weg naar de bank leek een doodlopende straat. Uiteindelijk kwam Menno Nieuwenkamp in contact met Gerrit van Yperen van NLInvesteert. Daarop werd een traject gestart dat ongeveer een half jaar zou gaan duren.

Lees meer over dit overnametraject in het artikel hoe verkoop je een elektrotechnische installatiebedrijf?

Lees ook:

Unica gedeeltelijk in buitenlandse handen
Spie lijft retail-installateur Aaftink in
Van Dorp redt opnieuw wankelende branchegenoot

Reageer op dit artikel