nieuws

Unica voert onderhoud uit voor 355 Rijkswaterstaat-locaties

installatiebranche

Unica gaat het integrale onderhoud uitvoeren van 355 gebouwen en terreinen van Rijkswaterstaat in Midden- en Zuid Nederland. Het contract is de grootste opdracht ooit van Unica Building Services en heeft een looptijd van zes jaar, met opties tot 2+2 jaar verlenging.

Unica voert onderhoud uit voor 355 Rijkswaterstaat-locaties
Beeld: Sander Koning

De samenwerking gaat in per 1 juni 2018 en er is een waarde mee gemoeid van tientallen miljoenen euro’s. Unica werkt voor de uitvoering daarvan onder meer samen met KWS (Wegenonderhoud), Sweco (Ingenieursdiensten) en VB+ Vastgoedmanagement.

Beveiligingsinstallatie

Unica gaat in het kader van de overeenkomst voor Rijkswaterstaat alle beheer- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren van 143 loodsen, 101 gebouwgebonden terreinen, 68 steunpunten, 20 historische woningen, 13 districtskantoren, 7 historische vuurtorens en 3 wegverkeerscentrales. Bij een gedeelte van de locaties en gebouwen is tevens de beveiligingsinstallatie, terreinverlichting en brandveiligheid onderdeel van de opdracht.

Upgrading vastgoed

Verduurzaming van het vastgoed is een belangrijk onderdeel van het contract. Hierbij past het verduurzamen van de kantoren conform de verplichting voor minimaal Label C in 2023 en voor het gehele areaal het realiseren van minimaal label A en een gasloze energievoorziening, beide in 2030.

Als onderdeel van de opdracht gaat Unica samen met zijn samenwerkingspartners op basis van adviezen verbeter- en investeringsvoorstellen doen om op efficiënte wijze de (onderhouds)functionaliteit en duurzaamheid van het areaal te verbeteren.

Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB)

Unica gaat met Rijkswaterstaat samenwerken op basis van Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB). Hierbij stuurt Rijkswaterstaat met name op kwaliteitssysteem- en procesbeheersing en legt het de verplichting bij Unica om de kwaliteit van het uitgevoerde werk aan te tonen.

Lees ook:

Unica gedeeltelijk in buitenlandse handen

Unica benoemt chief information officer

Unica gaat Enexis-panden onderhouden

Unica geeft aantal bedrijven nieuwe naam

Reageer op dit artikel