partner nieuws

Anja Vijselaar, CEO van Joulz, spreekt op energiecongres in Slovenië

installatiebranche

Anja Vijselaar, CEO van Joulz, spreekt op energiecongres in Slovenië

Op 10 en 11 oktober 2016 vond in de Sloveense hoofdstad Ljubljana het IEEE Power & Energy congress plaats. IEEE (Institute for Electrical and Electronic Engineers) heeft wereldwijd meer dan 400.000 leden . Eén van de sprekers op het jaarlijkse Europese IEEE-congres was Joulz-CEO Anja Vijselaar. Voorzitter was Jay Giri GE Grid solutions USA, andere sprekers waren  Cris Root, COO van de Vermont Electric power company, en Prof Ray Zhang, from National Grid uit het Verenigd Koninkrijk.

Anja Vijselaar ging in haar speech in op de ontwikkeling van Joulz als onderdeel van een nutsbedrijf tot zelfstandige winstgevende onderneming met een duurzame missie. Hierbij besteedde zij vooral aandacht aan de wijze waarop Joulz de medewerkers betreft bij alle ontwikkelingen en veranderingen.

Diverse van onze duurzame energieprojecten passeerden de revue. Uiteraard bevatte de presentatie ook verschillende filmpjes over ons werk. Anja kreeg enthousiaste vragen en reacties uit de zaal. Vooral de inzet van drones, het ontwikkelen van Predictive Asset Management (PAM) en Smarter Grid vonden de aanwezigen interessant. De grote focus op duurzaamheid in het voor ons relatief onbekende Slovenië viel Anja op. ‘Slovenië heeft 20% duurzame energie, Nederland 6%, wij hebben op het gebied van duurzame energie nog een weg te gaan.

Eind maart 2017 neemt Anja Vijselaar deel aan het IEEE-congres in San Francisco als spreker en panellid.

Reageer op dit artikel