partner nieuws

Snel en muurvast bevestigen met de C-Fix

installatiebranche

Wil jij snel en professioneel kabels en (flexibele) buis op de gipsplaat van dubbele wanden bevestigen? Gebruik dan de C-Fix slagzadel (C-Fix). Twee jaar geleden werd het Opleidingsbedrijf Installatiewerk (IW) opnieuw ingericht. Sindsdien gebruiken zij de C-Fix veelvuldig. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Snel en muurvast bevestigen met de C-Fix

IW is de grootste praktijkopleider op het gebied van het opleiden in de elektro- en installatietechniek. De opleider is verdeeld in zeven regio’s met meer dan 40 opleidingslocaties. Ze hebben ruim 20 jaar ervaring met het persoonlijk en op maat opleiden van ervaren vakmensen voor de technische installatiebranche.

Tijd voor verandering

Twee jaar geleden was het voor IW Tilburg tijd voor verandering en is het opleidingsbedrijf opnieuw ingericht. IW Tilburg beschikt in totaal over 9 praktijkboxen, welke twee jaar geleden allemaal voorzien zijn van metalstud wanden. Deze wanden sluiten meer aan op de realiteit van de hedendaagse bouw. Tegenwoordig is namelijk 90% inbouw en worden alle leidingen etc. netjes weggewerkt. Voorheen waren de praktijkboxen ingericht met standaard houten wandjes.

C-Fix snel, makkelijk en muurvast

Door de overgang naar metalstud wanden kwam IW Tilburg in aanraking met de C-Fix. Bevestigingsspecialist Ron van den Heuvel van Hemmink geeft regelmatig voorlichting bij IW Tilburg om de leerlingen meer informatie te geven over diverse producten van Schnabl. Zo gaf Ron enige tijd geleden een voorlichting over de C-Fix en ze waren meteen erg enthousiast over dit product.

Gebruiksvriendelijk

Na de voorlichting van Ron is IW Tilburg de C-Fix veelvuldig gaan gebruiken. Zo wordt de C-Fix door veel leerlingen toegepast bij diverse praktijkopdrachten, zoals bij Elektrotechniek Van Hees en Tes Installatietechniek. IW Tilburg is met name erg te spreken over de gebruiksvriendelijkheid en de tijdwinst van de C-Fix. Je pakt een hamer, tikt de C-Fix erin en hij zit muurvast. Een voordeel hierbij is dat de zichtzijde onbeschadigd blijft.

Meer over de C-Fix

De C-Fix is gemaakt van staal, elektrolytisch verzinkt en is verkrijgbaar in twee formaten; met een diameter van 16 mm en 20 mm. Met de C-Fix bevestig je razendsnel en professioneel op metalstud wanden, waardoor je ook de kosten laag houdt. Komend jaar wordt er in Breda een nieuwe locatie van het opleidingsbedrijf Installatiewerk gebouwd. Ook hier gaan ze werken met de C-Fix.    

Reageer op dit artikel