nieuws

Ontstaat er een verkeerd beeld van led-verlichting?

verlichting

Led-verlichting neemt een enorme vlucht, blijkt op de beurs Elektrotechniek. Maar er vallen ook kritische noten te beluisteren. Zelfs bij de standhouders.

Ontstaat er een verkeerd beeld van led-verlichting?

Attiva-directeur Bert van de Kamp vindt dat eindgebruikers vaak een verkeerd beeld van led-verlichting krijgen voorgespiegeld. “Led-verlichting is gewoon nog niet op alle gebieden bruikbaar. Maar wordt wel gepresenteerd als zijnde de nieuwe lichtbron. Natuurlijk gaan de ontwikkelingen hard. Elke drie tot vijf maanden is er een nieuwe generatie led die weer beter is. Maar we zijn er gewoon nog niet.”

Scheiding

Volgens Bert van de Kamp had er bij de introductie van led een duidelijke scheiding moeten plaatsvinden tussen de thuismarkt en de professionele markt. “Dat was beter geweest.”

Industrie

Van de Kamp is van mening dat led voor de industrie nog niet genoeg licht geeft. “Maar led-verlichting kan bijvoorbeeld in de buitenverlichting prima worden toegepast. Dat laten we tijdens de beurs Elektrotechniek zien op onze stand.”

Het standnummer van Attiva is 11.F058.Meer over Attiva en de beurs Elektrotechniek in Installatie Journaal nr 10.

Reageer op dit artikel