nieuws

1100 ledspots voor experimentenkabinet

verlichting

Zumtobel verlicht in het paleiscomplex Zwinger de heropende salon voor wiskunde en fysica. De salon is sinds april 2013 weer open voor publiek, na een renovatie van zes jaar.

1100 ledspots voor experimentenkabinet

De salon voor wiskunde en fysica is het oudste museum in het Zwinger. Het gaat om een experimentenkabinet van de Keurvorst van Saksen, gebouwd in 1728. De salon toont 400 historisch-wetenschappelijke instrumenten. Ongeveer 1100 ledspots zettend de expositiestukken authentiek en veilig in scène.

Supersystem spots

De minimalistische led Supersystem spots laten de barokke architectuur volledig tot hun recht komen. De kleurweergave van meer dan Ra 90 zorgt voor een natuurlijke waarneming van de expositiestukken. Het systeem wordt gebruikt als plafondinbouw-, opbouw- of pendelarmatuur gebruikt.  De spots voor een gerichte accentverlichting zijn naar binnen en buiten kantelbaar en in alle richting draaibaar.

Dali-unit

Dankzij de geïntegreerde Dali-unit is Supersystem compatibel met verschillende lichtmanagmentsystemen. De spots kunnen met de ideale lichtsterkte worden ingesteld.  Lees ook:


Ledverlichting voor Museum Ton Schulten

Leds voor lichtkoepels

Reageer op dit artikel