nieuws

Cursus systeemarchitect gebouwautomatisering

elektrotechniek

TVVL heeft in samenwerking met de brancheorganisatie Gebouwautomatisering (FHI) en OTIB de post -hbo cursus Systeemarchitect opgezet. In 15 dagen leidt de cursus op tot een professionele systeemarchitect gebouwautomatisering en -beheer.

Cursus systeemarchitect gebouwautomatisering

In gebouwen zijn steeds meer technische installaties nodig voor veiligheid, optimaal energiegebruik en comfort. Bovendien worden gebouwen vaker verbonden met hun omgeving om slim energie uit te wisselen. Een gebouwautomatiseringssysteem zorgt er dan voor dat alles integraal samenwerkt.

Integratie eisen en ontwerpkeuzes

Op de markt is er daarom een dringende behoefte aan goed opgeleide mensen die in staat zijn om met een dergelijk systeem om te gaan. De systeemarchitect functioneert als ontwerper en projectmanager van het gebouwautomatiseringssysteem. Hij of zij zorgt voor optimale integratie van eisen en ontwerpkeuzes in afstemming met de gebouweigenaar en de gebruiker.

Start cursus

De cursus ‘systeemarchitect gebouwautomatisering en -beheer’ start op 7 oktober en vindt plaats in het Intechnium-gebouw in Woerden. Inschrijven kan via cursus@tvvl.nl

Reageer op dit artikel