nieuws

Powerwall in Nederland nog geen succes

energie

Tesla’s thuisbatterij Powerwall is in Nederland nog geen succes. Volgens het Algemeen Dagblad verkocht Eneco de afgelopen maanden in Nederland maar 30 exemplaren en moet nieuwe dienst CrowdNett hier verandering in brengen.

Powerwall in Nederland nog geen succes

Eind vorig jaar kreeg Eneco het exclusieve recht om de Powerwall in de Benelux verkopen. De belangstelling was groot. Maar op dit moment zijn er in Nederland nog niet veel Powerwalls verkocht. Volgens Eneco schrikken mensen van de prijs (bijna 7.000 euro).

Salderingsregeling

Wat ook meespeelt bij het niet aanslaan van de Powerwall is het ontbreken van een financiële prikkel. Dankzij de huidige salderingsregeling kunnen huishoudens zonnestroom terug leveren aan het elektriciteitsnet.
 

CrowdNett

De nieuwe dienst CrowdNett moet de verkoop van Powerwalls omhoog brengen.  De gedachte achter CrowdNett is dat een thuisbatterijen-netwerk het landelijke stroomnet in balans kan houden.

Korting

Huishoudens die aan CrowdNett meedoen, kopen een Powerwall waarvan ze een derde van de opslagcapaciteit aan energieonderneming Eneco ter beschikking stellen. In ruil krijgen ze een aanzienlijke korting op de aanschafprijs. Ook krijgen de huishoudens jaarlijks 450 euro terug. Eneco denkt dat het op deze manier aantrekkelijker wordt een thuisbatterij aan te schaffen.

Duitsland

Eneco geeft aan sterk in de markt voor thuisbatterijen te geloven. Het bedrijf wijst op Duitsland, waar inmiddels 30.000 thuisbatterijen zijn verkocht.

Lees meer over dit onderwerp bij het AD.

 

Reageer op dit artikel