partner nieuws

Binnenkort verkrijgbaar: JA Solar’s innovatieve glas-glas bifacial PERC-modules

energie

Binnenkort verkrijgbaar: JA Solar’s innovatieve glas-glas bifacial PERC-modules

JA Solar heeft een grote stap gezet door de PERC-celtechnologie nu ook toe te passen in bifaciale modules. Deze dubbelzijdige zonnepanelen kunnen gelijktijdig het licht aan de voor- en achterzijde opvangen en omzetten in stroom. Deze PERC/bifacial-combinatie zorgt voor een zeer duurzaam zonnepaneel en levert maar liefst 8 tot 15% meer energie op dan reguliere zonnepanelen. 

Deze innovatieve zonnepanelen zijn vanaf 31 januari 2018 te koop bij Libra Energy.

PERC-technologie

De PERC-technologie (Passivated Emitter Rear Cell) is de laatste jaren uitgegroeid tot de standaard voor krachtige PV-producten. Als een van de grootste fabrikanten van PV-producten ter wereld heeft JA Solar een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze geavanceerde PV-technologie en waren zij het eerste bedrijf dat massaproductie van PERC-cellen en -modules wereldwijd startte. In 2010 diende JA Solar een octrooi-aanvraag in voor de PERC-celstructuur en productiemethode en deze werd toegekend in 2012.

Mede hierdoor was JA Solar in 2013 het eerste bedrijf die de 20% conversie-efficiëntiebarrière voor de industriële versie van PERC zonnecellen heeft doorbroken. Het jaar daarop werd de massaproductie van de PERC-modules gestart.

De volgende stap: Bifacial-panelen met PERC-technologie

In 2016 ontving JA Solar de intellectuele eigendomsrechten voor BIFACIAL PERC-cellen. Deze innovatie heeft ertoe geleid dat de PV-producten van JA Solar commercieel verkrijgbaar zijn voor de wereldwijde markt en onlangs zijn uitgebreid met geavanceerde dubbelglasmodules die zijn samengesteld met hoogwaardige Bifacial PERC-cellen in zowel 60-cel- als 72-celformaten.

JA PERC-bifacial-modules kunnen vermogensverlies voorkomen dat wordt veroorzaakt door plotselinge temperatuurwisselingen en hebben een garantie van 30 jaar op de vermogensafgifte. Daarnaast is de slijtbestendigheid van de module verbeterd door hoogwaardige materialen te gebruiken. Hierdoor werken de JA-modules zeer goed onder extreme omstandigheden, zoals grote temperatuurverschillen en hoge ultraviolette stralen.

Het maakt PERC-technologie tot het soort module dat perfect werkt op grond, water, zand of in een nog lastigere omgeving. Over het algemeen leveren Bi-PERC-modules ongeveer 8-15% meer energie (energiewinst) dan reguliere modules. JA Solar is ervan overtuigd dat Bi-PERC-modules een kosteneffectieve oplossing zijn voor het leveren van extra energie, waardoor de gewogen kosten van energie (LCOE) voor PV-systemen worden verlaagd.

Over JA Solar

JA Solar is een toonaangevende fabrikant van PV cellen en modules die worden gebruikt in zonnepanelen. Sinds de oprichting in 2005, heeft JA Solar meer dan 25 GW aan modules en cellen verscheept. Het bedrijf doet zaken in meer dan 100 landen over de hele wereld. JA Solar zal doorgaan met de ontwikkeling van hoog rendement en kosteneffectieve PV-producten die voldoen aan de steeds grotere vraag naar duurzame energie. JA Solar streeft er naar technologische innovatie en continue prestatieverbetering hoog in het vaandel te houden en onze klanten hoogwaardige PV-producten van hoge kwaliteit en betrouwbare service bieden.

Maak tijdens de internationale vakbeurs InterSOLUTION 2018 in Gent (17 en 18 januari 2018) kennis met deze nieuwe producten en de mensen achter Libra Energy en JA Solar. We zien u graag op stand nummer 3218 in hal 3.

Libra Energy is een full-service groothandel in zonnepanelen en duurzame energie en heeft al ruim 25 jaar ervaring in PV-systemen. Bent u benieuwd wat Libra Energy voor u kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel