partner nieuws

Bijeenkomst de duurzame sleutel

installatiebranche

Datum: 11 april
Tijd: 15.30- 18.00u met aansluitend een borrel
Locatie: Wasvenboerderij, Celebeslaan 30, Eindhoven

Graag nodigt Stichting KIEN u uit voor de bijeenkomst ‘De duurzame sleutel’ op 11 april. De kinderen van NXT Generation hebben de afgelopen maanden ‘out of the box’ gebrainstormd over een 0- energie omgeving in Eindhoven. Het NXT Generation team van Stichting Groendomein Wasven uit Eindhoven, bestaat uit acht kinderen met een passie voor techniek, in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. Dit team heeft zoveel mogelijk creatieve ideeën bedacht om tot een energie neutrale omgeving te komen. Op 11 april presenteren zij hun ideeën aan ondernemers binnen de installatiebranche. De ondernemers zullen vervolgens twee van deze innovatieve ideeën uitkiezen om in samenwerking met studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, verder te onderzoeken en, waar mogelijk, te realiseren.

Verwondering als de succesformule voor innovatie

Adrie van Duijne, directeur van Stichting KIEN, wil samen met ondernemers terug naar een tijd waarin verwondering en creativiteit centraal staan. ‘Ik denk dat wanneer ondernemers weer leren kijken door de ogen van een kind en zich weer verwonderen over kleine dingen, we samen de mooiste innovaties kunnen creëren. Volwassenen kunnen nog zoveel leren van de creativiteit en onbegrensdheid van kinderen. Daar ligt volgens mij een groot deel van de succesformule van innovatie’, aldus Van Duijne.

Programma

15.30- 16.00   Inloop met koffie en thee

16.00- 16.20   Welkomstwoord van Adrie van Duijne (KIEN)

16.20- 16.40   Toelichting NXT Generation door Coach Angela Wellink

16.40- 17.30   Presentatie 0-energieomgeving kinderen NXT Generation

17.30- 17.45   Keuze van het ondernemerspanel  

17.45- 18.00   Opdracht aan de studenten van de Technische Universiteit van Eindhoven

18.00 –19:00  Borrel met hapjes

Reageer op dit artikel