partner nieuws

Hager Update: ‘IoT in de ET’

installatiebranche

Hager Update: ‘IoT in de ET’

Iedereen heeft wel eens van IoT – Internet of Things – gehoord. Maar wat het nu precies is, wat de rol van de installateur is en wat IoT kan betekenen voor jou en je elektrotechnisch installatiebedrijf is waarschijnlijk nog niet voor iedereen helder.

Daarom organiseert Hager 16 mei een kennissessie rondom dit thema op een inspirerende locatie in de Rotterdamse haven. Samen met de IoT Academy gaan we ontdekken hoe we als ET-branche met IoT nieuwe kansen kunnen pakken.

Koppeling

Internet raakt meer en meer geïntegreerd in onze maatschapij. De onderlinge koppeling van apparaten, installaties en machines via IoT is één van de belangrijkste ontwikkelingen in de industrie.

Nieuwe technologieën

Ook de installatiebranche verandert erdoor; steeds vaker zullen apparaten zelf foutmeldingen doorgeven of voorspellen wanneer onderhoud ingepland moet worden. Er zullen nieuwe technologieën en nieuwe sensoren bijkomen. Apparaten en installaties gaan via datacommunicatie nog meer met ‘elkaar praten’ dan ze nu al doen. Kortom, bijblijven is noodzakelijk om je klant goed te kunnen adviseren over alle mogelijkheden.

Ideeën spuien

Tijdens de Hager Update wordt door Jasper Kuin, manager IoT Academy, uitgelegd wat IoT is. In een gezamenlijke workshop komt aan bod wat IoT voor je bedrijf kan betekenen. Ideeën delen, creatief nadenken en praktijkgerichte vraagstukken beetpakken, staan centraal.

Kom ontdekken

Ga mee in de ontwikkelingen van het Internet of Things. De Hager Update ‘IoT in de ET’ wordt georganiseerd op het terrein van RDM Rotterdam; dé plek voor innovatie, waar bedrijven en onderwijs samenwerken aan technische projecten die bijdragen aan de slimste haven.

Waar en wanneer?

Datum:                        16 mei van 13:00 tot 18:00 uur

Locatie:                       RDM Rotterdam

Hager Update:            ‘IoT in de ET’

Aanmelden:                via hager.nl/update 

Reageer op dit artikel