Laagspanningsopwekeenheden: wat elke installateur moet weten
Welke rubrieken in NEN 1010 zijn van belang wanneer je een laagspanningsopwekeenheid wilt realiseren?
De Leids-Eindhovense start-up LeydenJar opent medio 2020 een proeffabriek voor de productie van een nieuwe generatie accu's. De nieuwe accu's zouden 50 procent meer energie kunnen opslaan.
Welke rubrieken in NEN 1010 zijn van belang wanneer je een laagspanningsopwekeenheid wilt realiseren?
NEN 4288 geeft eisen voor de veilige bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen. Deze norm bestaat al een tijdje maar wat wordt hierin nu precies geregeld?
Ondernemer Bram van Beers (24) bouwt met zijn bedrijf LSC zeecontainers om naar veilige opslagruimtes voor lithiumbatterijen. In dit artikel vertelt hij meer hierover.
Lokale seizoensopslag is nu nog de witte vlek in de energietransitie, merken Edward Pfeiffer van Royal HaskoningDHV en Maurice Mommen van Topsector Energie. Ze vinden dat hier snel verandering in moet komen.
Het HR-netwerk Open van Centraal Beheer bestaat inmiddels tien jaar en heeft de afgelopen jaren al geleid tot diverse innovatieve oplossingen voor actuele uitdagingen. Open wil HR in staat stellen wetenschappelijke en praktijkkennis te vergaren en te delen. Managing consultants Noor Kok en Tom van Disseldorp leggen uit hoe en doen een oproep: "We maken graag kennis met inspirerende HR-verantwoordelijken."
Niet alleen het kabinet kan iets doen tegen de arbeidskrapte, werkgevers kunnen op zes punten zelf actie ondernemen. Dat schrijft Karien van Gennip (CDA), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in een onlangs verschenen Kamerbrief over de aanpak van arbeidskrapte.
Hoe maak je het beroep van schoonmaker aantrekkelijker? Bij schoonmaakbedrijf CSU speelt innovatie daarin een grote rol. Sinds de coronacrisis is die rol gegroeid. Esmée Ficheroux, lid van de Raad van Bestuur van CSU: "Een hoofdkantoor met zo'n tweehonderd mensen, is nog een redelijk eenvoudig te benaderen community, maar hoe betrek je de duizenden medewerkers in de regio? Dat was de uitdaging."
HRM heeft een grote rol bij het aanjagen van de innovatie prestatie van organisaties. In dit artikel bekijkt dr. Maarten Renkema de uitdagingen die HR tegenkomt bij het aanboren van de innovatiekracht van werknemers.
In deze videoserie delen de auteurs van de HX-Factor hun bevindingen. In deze aflevering: Hebe Boonzaaijer en Maureen Berkhout over 'wellbeing' als grondslag voor innovatie en groei.
Er zijn momenteel allerlei roerige omstandigheden die samen de perfecte storm vormen om onze houding te veranderen en onze investeringen in een leven lang leren op te voeren. Dat schrijft hoogleraar Nick van Dam in zijn nieuwe boek 'Leren & ontwikkelen in het digitale tijdperk'. Dit artikel is een ingekorte versie van hoofdstuk 1 uit dit boek.
Plotsklaps zet een onzichtbaar virus de hele wereld op zijn kop. Vanwege de coronacrisis worden beschikbare innovatieve technologische mogelijkheden worden in een sneltreinvaart aangekocht en zonder tegenstribbelen geïmplementeerd.
De huidige mismatch op de arbeidsmarkt vergt een kantelend arbeidsmarktperspectief waarin niet het werk of de functie, maar de mens met al zijn of haar talenten centraal staat. Dit heeft vergaande gevolgen voor de wijze waarop het werk wordt georganiseerd en hoe er met menselijk kapitaal wordt omgegaan. Het roer moet in onze visie dus om, maar hoe doe je dat?