22 miljoen euro voor doorontwikkeling superbatterij

Start-up LeydenJar Technologies haalde in een nieuwe investeringsronde 22 miljoen euro op voor zijn ‘superbatterij’. Met de nieuwe financiële injectie kan LeydenJar onder andere de batterijtechnologie verder ontwikkelen en het product klaarmaken voor massaproductie.
Delen:

Volgens Leydenjar kan met de superbatterij een elektrische auto wel 70% meer afstand afleggen voordat hij weer moet worden opgeladen. Ook zou het maakproces van de batterij flink duurzamer zijn dan van ‘gewone’ li-ion batterijen.

Energietransitie versnellen

Christian Rood, oprichter en directeur van LeydenJar: ”Met deze investering kunnen we een grote stap maken in het versnellen van de energietransitie, omdat batterijtechnologie nog vaak de bottleneck is voor de elektrificatie van onder andere auto’s. Batterijen zullen steeds meer toegepast gaan worden. Het is dus ook extra noodzakelijk dat ze op een duurzame manier worden geproduceerd.”

Levensduur vergroten en fabriek opschalen

LeydenJar ontstond in 2016 vanuit TNO. Het bedrijf zet sindsdien vol in op groei en doorontwikkeling van de batterijtechnologie. Het vergroten van de levensduur van de batterij is een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling, net zoals het opschalen van de fabriek in Eindhoven.

Meer werknemers

Momenteel werken er zo’n 20 mensen bij LeydenJar. Het bedrijf verwacht dankzij de investering over 1,5 jaar naar ten minste 70 fte door te groeien.

De investeerders

LeydenJar haalde het bedrag op bij Nederlandse en Amerikaanse durfinvesteerders  en kreeg ook ruim 5 miljoen euro subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Toetreders in deze Series A investeringsronde zijn Yard Energy, Catalus Capital,  Invest-NL, ING Sustainable Investments en Somerset Capital Partners. Bestaande investeerders (onder andere BOM en Doen participaties) investeren ook verder.