Sprinklersysteem op accu voor gebouwen

Boele Fire Protection introduceert de Battery Power Supply (BPS). Met de BPS is het mogelijk een sprinkler- of watermistsysteem in een gebouw te voeden op accu’s.
Delen:

Het accupakket bestaat uit batterijen en een omvormer die een elektrisch sprinkler- of watermistsysteem voeden. Er is ruim voldoende energie beschikbaar om periodieke testen aan de installatie(s) uit te voeren en calamiteiten zoals een brand te bestrijden.

Dikke voedingskabels niet nodig

Met de Battery Power Supply kan de stroomaansluiting van een sprinkler- of watermistinstallatie volgens de leverancier substantieel lichter worden uitgevoerd. Dikke voedingskabels en transformatoren voor sprinklerpompsets zouden overbodig zijn, waardoor de aanlegkosten tientallen procenten lager kunnen uitvallen.

Accu’s iedere 8-10 jaar vervangen

Het systeem wordt periodiek getest, maar ook jaarlijks onderhouden in dezelfde cyclus als van de pompset.  De accu’s worden om de 8-10 jaar vervangen.

Ook voor middelgrote organisaties

Peter Boele, oprichter van Boele Fire Protection: “Het product is ook voor middelgrote organisaties betaalbaar en er is geen sprake meer van geluidsoverlast en emissies zoals bij dieselaggregaten. De Battery Power Supply kent de grootste voordelen bij toepassing in kleinschalige tot middelgrote hoogbouw zoals appartementencomplexen, fabrieken, kantoren en parkeergarages.”

Voor het eerst in Rijswijk

De eerste Batterij Power Supply wordt de komende maanden geïnstalleerd bij de Churchill Tower in Rijswijk.