Miljarden voor waterstof in Duitsland
Deze week heeft de regering van Merkel haar waterstofstrategie gepresenteerd. Met een investering van 9 miljard wil Duitsland een inhaalslag maken.
De brandstofcel is al jaren een grote belofte. Maar vooralsnog is de brandstofcel volledig afhankelijk van overheidssteun.
Deze week heeft de regering van Merkel haar waterstofstrategie gepresenteerd. Met een investering van 9 miljard wil Duitsland een inhaalslag maken.
Met een omkeerbare brandstofcel draait de eerste Nederlandse waterstofwoning alle seizoenen op groene energie. Het dorpje Stad aan 't Haringvliet krijgt de primeur.
Het Duitse Bosch zet zijn kaarten op brandstofcellen en gaat hiertoe een samenwerking aan met het Zweedse Powercell.
Brandstofcellen, die uit aardgas tegelijk warmte en elektriciteit produceren, leiden in Nederland een kwakkelend bestaan. Maar in het buitenland gaan de ontwikkelingen nog steeds hard. En door de toegenomen belangstelling voor waterstof komt ook bij ons de brandstofcel weer in beeld. Vooral de brandstofcel die twee kanten uit kan - de reversibele brandstofcel - spreekt tot de verbeelding. Die kan namelijk elektriciteit en warmte produceren óf waterstof maken , net waar behoefte aan is.
Het HR-netwerk Open van Centraal Beheer bestaat inmiddels tien jaar en heeft de afgelopen jaren al geleid tot diverse innovatieve oplossingen voor actuele uitdagingen. Open wil HR in staat stellen wetenschappelijke en praktijkkennis te vergaren en te delen. Managing consultants Noor Kok en Tom van Disseldorp leggen uit hoe en doen een oproep: "We maken graag kennis met inspirerende HR-verantwoordelijken."
Niet alleen het kabinet kan iets doen tegen de arbeidskrapte, werkgevers kunnen op zes punten zelf actie ondernemen. Dat schrijft Karien van Gennip (CDA), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in een onlangs verschenen Kamerbrief over de aanpak van arbeidskrapte.
Hoe maak je het beroep van schoonmaker aantrekkelijker? Bij schoonmaakbedrijf CSU speelt innovatie daarin een grote rol. Sinds de coronacrisis is die rol gegroeid. Esmée Ficheroux, lid van de Raad van Bestuur van CSU: "Een hoofdkantoor met zo'n tweehonderd mensen, is nog een redelijk eenvoudig te benaderen community, maar hoe betrek je de duizenden medewerkers in de regio? Dat was de uitdaging."
HRM heeft een grote rol bij het aanjagen van de innovatie prestatie van organisaties. In dit artikel bekijkt dr. Maarten Renkema de uitdagingen die HR tegenkomt bij het aanboren van de innovatiekracht van werknemers.
In deze videoserie delen de auteurs van de HX-Factor hun bevindingen. In deze aflevering: Hebe Boonzaaijer en Maureen Berkhout over 'wellbeing' als grondslag voor innovatie en groei.
Er zijn momenteel allerlei roerige omstandigheden die samen de perfecte storm vormen om onze houding te veranderen en onze investeringen in een leven lang leren op te voeren. Dat schrijft hoogleraar Nick van Dam in zijn nieuwe boek 'Leren & ontwikkelen in het digitale tijdperk'. Dit artikel is een ingekorte versie van hoofdstuk 1 uit dit boek.
Plotsklaps zet een onzichtbaar virus de hele wereld op zijn kop. Vanwege de coronacrisis worden beschikbare innovatieve technologische mogelijkheden worden in een sneltreinvaart aangekocht en zonder tegenstribbelen geïmplementeerd.
De huidige mismatch op de arbeidsmarkt vergt een kantelend arbeidsmarktperspectief waarin niet het werk of de functie, maar de mens met al zijn of haar talenten centraal staat. Dit heeft vergaande gevolgen voor de wijze waarop het werk wordt georganiseerd en hoe er met menselijk kapitaal wordt omgegaan. Het roer moet in onze visie dus om, maar hoe doe je dat?