artikel

Smart en digitale oplossingen zijn trends bij nominaties Innovation Awards

beveiliging

Tijdens de Amsterdam Security Expo worden iedere twee jaar de Innovation Awards uitgereikt. De genomineerden voor de Awards van 2017 zijn bekend.

Smart en digitale oplossingen zijn trends bij nominaties Innovation Awards

Jury-voorzitter Hélène Minderman: “We zien steeds meer smart en digitale oplossingen binnen de beveiligings- en veiligheidsbranche.”

Uitzonderlijke producten en oplossingen

De Innovation Awards gaan naar uitzonderlijke producten en oplossingen in de beveiligings- en (brand)veiligheidsbranche. De winnaars van dit jaar ontvangen hun Award op 31 oktober om 11.00 uur op het InnovationLAB.

Vijf categorieën

De jury selecteerde 14 genomineerden.  Deze zijn verdeeld over de volgende vijf categorieën: Brandveiligheid, Oplossingen, Inbraak- en Alarmeringssystemen, CCTV/Videobewakingssystemen en Toegangscontrole.

De jury

De jury van de Innovation Awards 2017 bestaat uit:
Hélène Minderman (TLN, Security Professional van het Jaar 2016)
Jan Kuipers (VEB)
Fred van Poelgeest (Uneto-VNI),
Paul van Dooren (Brandweer Nederland)
Rick Strijbos (KNVI SIG IBIS)
Pieter van Gelder (TU Delft Safety and Security Institute)
Ben Nagel (VBN)

Criteria

De jury hanteerde verschillende criteria om een eerste selectie te maken uit de genomineerden. Om in aanmerking te komen moest de innovatie onder meer  na juni 2015 geïntroduceerd zijn, breed toepasbaar zijn en beschikken over een goede prijs-prestatieverhouding. Andere belangrijke criteria om genomineerd te worden waren verder duurzaamheid en een duidelijke bijdrage aan een ‘veiligere wereld’. Bezoekers van de Amsterdam Security Expo kunnen alle genomineerde producten bekijken in het InnovationLAB.

Genomineerden Brandveiligheid

– ARAS Security met de Bosch Aviotec IP Starlight 8000 camera, een op videobeelden gebaseerde brand- en rookdetector voor omgevingen waarin branddetectie voor standaard brandmelders moeilijker is, zoals industrie, transport en magazijnen.
– Smart Service Solutions met de Smart Service Logger, een plug-and-play oplossing waarbij meldingen automatisch worden opgeslagen in een Digitaal Logboek. Er worden vier contactingangen gelogd: brandmelding vanaf automatische melder, brandmelding vanaf handmelder, storing brandmeldsysteem en systeemdeel uitgeschakeld.

Genomineerden categorie Oplossingen

– Kiwa Nederland met TISC (Total Information Security Control), de eerste integrale methodologie voor Testing, Inspection & Certification, waarbij de focus ligt op abstractieniveau en content inzake EU-richtlijnen voor gegevensbescherming en bedrijfsprocessen (ISO 27001) om bescherming te bieden voor bedrijfscontinuïteit.
– Telepage met een smartphone met ingebouwde pieper, portofoon en persoonsbeveiliging met manuele en automatische alarmen en locatiebepaling.
– PG Security Systems met de Healthcare Anywhere, de kleinste draagbare zorgoplossing voor hulpbehoevenden. Dankzij de 48 uur stand-bytijd en het slimme oplaadsysteem kan iedereen ermee overweg.

Genomineerden Inbraak- en Alarmeringssystemen

– OSEC voor de InteGrum Server Software, ontwikkeld voor gebruiker of installateur, waarbij via een eigen cloud een groot aantal InteGra integratiesystemen beheerd kan worden. Een overzichtelijke interface zorgt voor een eenvoudig beheer.
– ARAS Security voor het Smart Wireless Security System, gebaseerd op hun merk Ajax. Ajax Systems bestaat uit een compleet programma van Smart Security Devices, waarbij unieke en innovatieve oplossingen gecombineerd worden met subliem design.
 RoutIT met 247Alarm, deze innovatieve alarmcentrale voor de zakelijke markt wordt geïntroduceerd tijdens de Amsterdam Security Expo. Met deze nieuwe clouddienst stelt RoutIT klanten in staat om alarmmeldingen te ontvangen en te verwerken via een app.

Genomineerden Toegangscontrole

– Kruse voor de Kruse PC SleutelSafe Push: sleutelbuizen die speciaal zijn ontworpen om de brandweer snel toegang te verschaffen tot panden, zonder dat daarbij geweld moet worden gebruikt of schade ontstaat.
– Comelit met de Icona Manager. Dankzij dit drie-en-een veiligheidssysteem kan volledige woonveiligheid gegarandeerd worden. De drie met elkaar samenwerkende veiligheidsfuncties zijn: deurintercom, camerabewaking en inbraakbeveiliging.
– ARAS Security met Phera. Phera brengt de wereld van Office 365 en Spotify naar de beveiliging. Software hoeft niet langer te worden aangeschaft en onderhouden: met Phera kan het volledige toegangscontrolesysteem worden beheerd via elke gebruiksvriendelijke interface en elke willekeurige browser, op alle apparaten.

Genomineerden CCTV/Videobewakingssystemen

– Dahua Europe met de nieuwe DH-SD10A248V-HNI maakt gebruik van een uitmuntende DSP en een geavanceerde beeldsensor en levert een uitstekende beeldprestatie voor verschillende omgevingstoepassingen.
– Eagle Eye Networks voor de Eagle Eye Cloud VMS. Deze Eagle Eye Cloud Security Camera VMS biedt 100% cloudbeheer, 100% mobiele en webbrowserweergave en desgewenst 100% cloudregistratie.
– Acal BFi Netherlands met de Intelligent People Tracker VCA2520PT. Met deze tracker ontvangt u realtime meetresultaten en alarmen van de nieuwste VCA People Tracker via IP. De VCA2520PT levert zowel binnen als buiten de beste prestaties voor detailhandel, banken en luchthavens. Zowel bewegende als niet-bewegende mensen worden stabiel gedetecteerd.

Amsterdam Security Expo

Amsterdam Security Expo is de tweejaarlijkse vakbeurs voor beveiliging en (brand)veiligheid in de Benelux, van 31 oktober t/m 2 november in RAI Amsterdam. Informatie en gratis registratie via www.amsterdamsecurity.com/expo.

 

 

Reageer op dit artikel