nieuws

Wat doet een brandveiligheidssysteem nou precies?

beveiliging

Unica wil de brandveiligheid in de zorgsector verbeteren. Het installatiebedrijf bouwt samen met G4S in Ede een Firesafety Experience Center.

Wat doet een brandveiligheidssysteem nou precies?

In het centrum kunnen straks de gebruikers van een ziekenhuis of zorgcentrum meemaken wat er gebeurt bij brand. En wat een brandveiligheidssysteem precies doet.

 

Sprinkler- of watermistinstallatie

Volgens Unica blijkt dat in de praktijk veel mensen niet weten hoe een sprinkler- of watermistinstallatie precies werkt. Ook weten ze vaak niet wat ze moeten doen als er brand uitbreekt. Met de bouw van een Firesafety Experience Center willen Unica Automatic Sprinkler en G4S medewerkers in de Cure & Care sector laten ervaren wat een brandveiligheidssysteem precies doet.

Realistisch trainen

Het Experience Center wordt gebouwd in het trainingscentrum van G4S in Ede. Hier worden twee patiëntkamers ingericht om in een realistische omgeving te kunnen trainen. De eerste patiëntkamer is voorzien van een traditionele sprinklerinstallatie, de andere kamer met een hogedruk watermistinstallatie.

Mobiele blusmiddelen

G4S gaat in het nieuwe centrum onder andere technisch beheerders van ziekenhuizen en zorginstellingen trainen. Daarbij komen onder meer hittegewenning, het ontruimen van een beveiligde en onbeveiligde patiëntkamer en het omgaan met mobiele blusmiddelen aan bod.

De eerste training in het Experience Center vindt plaats op op 22 november.

Lees ook: 

Speciale sensoren voorkomen loze ontruimingen
Ziekenhuis krijgt nieuwe Otonet-installatie
Campagne Eaton: bescherming tegen branden
Is het tijd voor een verplichte technische keuring van woonhuizen?

Reageer op dit artikel