nieuws

Functiebehoud van transmissiewegen: wat zijn de regels?

beveiliging

Cable Masters, Honeywell, Siemens en VdS Nederland organiseren seminars om de kennis over de impact van de nieuwe regels op functiebehoud te delen.

Functiebehoud van transmissiewegen: wat zijn de regels?

Op 1 mei 2018 verscheen de NPR 2576: 2018, Functiebehoud bij brand – Richtlijn voor transmissiewegen.

NEN 2575 & NEN 2535

Tijdens de seminars wordt ingegaan op de veranderingen in de NEN 2575, de normen voor ontruimingsinstallaties en de NEN 2535 de norm voor brandmeldinstallaties. De NPR zelf stelt geen eisen. Het geeft de mogelijkheden aan om aan de bovenliggende normen te voldoen.

Prestatie-eisen transmissiewegen

De verschillende normen bevatten prestatie-eisen aan transmissiewegen. Een belangrijke is het behoud van de transmissieweg in geval van brand. In de praktijk blijken er bij opdrachtgevers, adviseurs, het bevoegd gezag en bij installateurs onduidelijkheden te bestaan over het inspectiecertificaat en de rol van inspectie-instellingen.

Inspectiecertificaat transmissiewegen

Het seminar gaat in op het inspectiecertificaat, de rol van het installatie- en onderhoudscertificaat en hoe inspectie-instellingen omgaan met functiebehoud en de veranderingen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt duidelijk gemaakt wat de betrokkenen in het proces kunnen doen om projecten succesvol te laten verlopen.

Het Bouwbesluit & brandveiligheid

Eén van de presentaties heeft als titel ‘Brandveiligheid is een keuze’. Het streven naar het brandveiligheidsniveau uit het Bouwbesluit leidt vaak tot onverantwoordelijke resultaten. Onze wet- en regelgeving beperkt zich hoofdzakelijk tot vluchtveiligheid en dat beseffen veel bedrijven en organisaties onvoldoende. Brandveiligheid begint met bewust kiezen voor welke gevolgen van een brand acceptabel zijn en welke niet.

Waar en wanneer

Nootdorp: Airborne,  19 september 2018
Eindhoven: Natlab, 31 oktober 2018
Amsterdam-Oostzaan: Van der Valk, 1 november 2018
Zwolle: Van der Valk, 7 november 2018

Het seminar kost 75 euro. Kijk voor meer informatie op brandveiligheid-functiebehoud.nl

Leestip: Nieuwe inspectienorm brandveiligheid e-installaties

Reageer op dit artikel