nieuws

VRKI RisicoClassificatie-module aangepast

beveiliging

Bij Vakmedianet verscheen een nieuwe versie van de VRKI RisicoClassificatie Uitgebreid-module. De module is gebaseerd op de VRKI 2.0 die 1 januari 2019 in werking trad.

VRKI RisicoClassificatie-module aangepast

De VRKI (Verbeterde Risicoklasse Indeling) is een instrument waarmee een globale risico-inschatting van diefstal en inbraak wordt gemaakt. Bepaald wordt in welke risicoklasse een woning, bedrijf of onderwijsinstelling. De hoogte van de klasse bepaalt de beveiligingsmaatregelen die kunnen worden getroffen. VRKI 2.0 is als referentiedocument aangewezen in de BRL BORG 2005v2 en de VEB3 regeling.

Intakedocument

Met de RC-module kan een zogenoemd intakedocument worden samengesteld. Dit door het invoeren van gegevens. Het intakedocument is het uitgangspunt voor het op te stellen Beveiligingsplan en daaraan gekoppeld het Programma van Eisen (PvE).

Risicoklasse

De RC-module toont de juiste risicoklasse. Ook wordt aangegeven hoe de beveiliging het beste kan worden uitgevoerd. De adviseur kan dan de RC-module aangeven welke maatregelen door de opdrachtgever gewenst zijn.

VRKI-regeling aangepast

Ieder jaar wordt de VRKI-regeling aangepast aan de huidige eisen. Vandaar dat er ieder jaar een nieuwe versie van de RC-module uitkomt.

 

Reageer op dit artikel