nieuws

Noodzaak en kansen van cybersecurity

beveiliging

Techniek Nederland, de brancheorganisatie voor gebouwautomatisering en KNX Nederland willen installateurs en system integrators bewustmaken van de risico’s van slimme automatiseringssystemen.

Noodzaak en kansen van cybersecurity

Elk systeem met een internetkoppeling is in potentie onveilig, omdat hackers daarop kunnen inbreken. Om een hack of digitale inbraak te voorkomen, moeten installateurs en system integrators zorgen voor cybersecurity.

Bijeenkomsten over cybersecurity

Techniek Nederland, de brancheorganisatie voor gebouwautomatisering en KNX Nederland praten professionals bij tijdens drie gratis bijeenkomsten over cybersecurity.  Met als titel: cybersecurity, inzicht in noodzaak en kansen. Tijdens de bijeenkomsten vertellen vier sprekers  over de risico’s van slimme systemen. En hoe je daar aandacht aan kunt en moet besteden. Ook komen de technische oplossingen hiervoor aan bod.

Sprekers en onderwerpen

  • Bas Labordus, securityconsultant bij The S-Unit geeft een wake-up call over veiligheid en gevolgen van woning- en gebouwautomatisering. The S-Unit is een ethical hackersorganisatie.
  • René van der Boon, directeur van Leertouwer, vertelt vanuit over het belang van cybersecurity. En hoe Leertouwer zorgt voor bewustwording bij zijn klanten.
  • Martin van Ling, lid van technische commissie van KNX Nederland en system integrator bij Hestia Domotica, gaat in op de praktische kant van online beveiliging.
  • Willem van der Veere van Techniek Nederland verzorgt een presentatie over de competenties en de opleidingen op het gebied van cybersecurity. Ook gaat hij in op het vakbekwaamheidspaspoort.

Waar en wanneer?

  • woensdag 20 november bij Techniek Nederland in Zoetermeer
  • woensdag 27 november bij Technische Unie in Zwolle
  • dinsdag 3 december bij Hager in ’s-Hertogenbosch

Meer informatie staat op de site van Techniek Nederland.

Reageer op dit artikel