partner nieuws

Case: complete renovatie Technova College Ede

beveiliging

Het Technova College is een moderne mbo-school in Ede waar alles draait om techniek en creativiteit. In september 2018 is het gebouw compleet gerenoveerd en een maand later feestelijk geopend voor alle leerlingen. ITN Installatietechniek uit Ede mocht het installatiewerk uitvoeren. Michiel van Stempvoort, werkvoorbereider/engineer bij ITN Installatietechniek vertelt over dit proces.

Case: complete renovatie Technova College Ede

Michiel van Stempvoort: “Samen met bouwbedrijf Kreeft hebben wij het gebouw ontworpen. Dit maakt het project voor ons extra bijzonder. Tijdens de bouw hebben wij gebruik gemaakt van een breed scala van beschikbare technieken zoals stadswarmte, regeltechniek, KNX, energiezuinige verlichting, flexibele inrichting van installatie om aan wensen van gebruikers te kunnen aanpassen, monitoring van energiegebruik etc. Het Technova Collega is hierdoor een toekomstbestendig gebouw geworden!” Bekijk hier een impressie van het proces dat vooraf ging aan het project.

Installatiegemak en flexibiliteit

“Bij het project Technova College hebben wij gebruik gemaakt van stekerbaar installeren. Voornamelijk vanwege de installatiesnelheid, installatiegemak en flexibiliteit: de installatie kan zo gemakkelijk uitgebreid en aangepast worden waar dat nodig is. Bij dit project hebben wij de verlichting, circa 1500 armaturen, en 1500 stuks wandcontactdozen, stekerbaar geïnstalleerd. In een relatief kort tijdbestek hebben we een groot aantal componenten kunnen aansluiten, hierdoor tijdwinst behaald en daardoor het project op tijd kunnen opleveren.”

“We hebben gekozen voor Hemmink met het merk Adels omdat het
prijstechnisch interessant was en ze hebben een grote
verscheidenheid aan kabels met CPR keurmerk.”

Michiel van Stempvoort vertelt in het kort hoe de engineering van een stekerbare installatie in zijn werk gaat: “Onze werkwijze hierin is sterk afhankelijk van het project, complexe structuren worden met de leverancier en groothandel opgezet; eenvoudige projecten worden met eigen kennis uitgevoerd. De projectleider maakt deze keuze op basis van prijs en mogelijkheden.”

Wat was de reden om te kiezen voor de stekerbare producten van Adels? Michiel licht dit toe: “We hebben gekozen voor Hemmink met het merk Adels omdat het prijstechnisch interessant was en omdat ze een grote verscheidenheid aan kabels met CPR-keurmerk hebben. En uiteraard vanwege de gewenste kwaliteit.”

Over ITN

ITN Installatietechniek in Ede is een veelzijdig installatiebedrijf dat elektrotechniek, klimaattechniek en technisch beheer biedt. Door toepassing van innovatieve technieken wordt een aangename werk en-leefomgeving gecreëerd. Waar mogelijk kiest het bedrijf voor duurzame oplossingen die vriendelijk zijn voor mens en milieu.

Meer over stekerbaar installeren: Wil je weten wat het verschil is tussen stekerbaar en conventioneel installeren? En hoeveel kosten je bespaart? Op deze pagina vind je alle informatie over stekerbaar installeren.

Reageer op dit artikel