nieuws

Spin-off TU Delft ontwikkelt autonoom drone-netwerk

digitalisering

De Delftse startup AeroVinci ontvangt een investering van 300.000 euro van investeringsfonds Uniq en Delft Enterprises. Met dit geld gaat AeroVinci verder gaan met de ontwikkeling van een volledig autonoom drone-netwerk.

Spin-off TU Delft ontwikkelt autonoom drone-netwerk

De investering stelt het bedrijf ook in staat de technologie uitgebreid te testen.

Data verwerken

AeroVinci is een spin-off van de TU Delft. De spin-off en werkt aan de ontwikkeling van de DroneDock-technologie. Hiermee kunnen drones onder andere autonoom opstijgen en landen, data verwerken en opladen.

Geen piloot

“Drones vertegenwoordigen een enorme nog onontgonnen markt. Het probleem is dat voor elke drone nu nog een menselijke piloot nodig is.” Dit zegt Liduina Hammer, fondsmanager van Uniq. “Dankzij de technologie van AeroVinci wordt menselijk ingrijpen overbodig waardoor de dronemarkt versneld kan gaan groeien.

‘Succesvolle toepassingen’

“TU Delft behoort tot de wereldtop als het gaat om innovaties op het gebied van drones”, zegt Paul Althuis, algemeen directeur Delft Enterprises. “Wij vinden het mooi om te zien dat technologie die is ontstaan aan de universiteit, nu zijn weg vindt in succesvolle toepassingen.”

 

 

 

 

Reageer op dit artikel