nieuws

Toepassing van IoT maakt gebouwen slimmer

digitalisering

Er zijn inmiddels bedrijven die van IoT-toepassingen in gebouwen hun core business maken.

Toepassing van IoT maakt gebouwen slimmer

Het Internet of Things laat gebouwen met zichzelf en met hun gebruikers communiceren. Zo kan een kantoorgebouw gebruikers een vrije werkplek aanwijzen en daarmee inspelen op de behoefte aan flexibiliteit en efficiëntie. Maar ook kan een gebouw zijn eigen conditie in de gaten houden en onderdelen laten vervangen als het nodig is.

 

Sensoren en data

Toepassing van IoT in gebouwen zou gebouwen ‘slimmer’ kunnen maken, zegt Bart Lelij, directeur business development bij SWYCS, een bedrijf dat een platform biedt voor data-analyse van data die afkomstig zijn van sensoren. IoT in gebouwen ziet hij in de meest technische zin als volgt: “Je hebt sensoren die iets opmeten, deze data worden verstuurd naar de cloud en geanalyseerd en vervolgens is er een actor  – een ventilatieklep of bijvoorbeeld een pomp – die een commando uitvoert.”

 

Lees hier het hele achtergrondartikel Markt voor slimme gebouwautomatisering staat op kantelpunt

Reageer op dit artikel