nieuws

“Een gebouw moet zich blijven ontwikkelen”

digitalisering

Wouter Kok is directeur van bGrid Solutions, een bedrijf dat Internet of Things in de praktijk brengt. Volgens Kok moet een gebouw zich blijven ontwikkelen.

“Een gebouw moet zich blijven ontwikkelen”

bGrid Solutions is een zusteronderneming van technisch adviesbureau Deerns. Al meer dan een half miljoen vierkante meter kantoorruimte werd voorzien van een netwerk van sensoren die samen moeten zorgen voor een efficiëntere aansturing van het gebouw.

Rijksvastgoedbedrijf

Deerns installeerde twee jaar geleden in een proefpand in Rijswijk honderden sensoren die samen als een Internet of Things moeten gaan fungeren en in samenwerking met het bestaande gebouwbeheersysteem het gebouw efficiënter gaan aansturen. Dit gebeurde in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf.

bGrid

Voor deze nieuwe tak van sport richtte Deerns samen met het Amsterdamse IoT-bedrijf Evalan, een zusteronderneming opgericht met de naam bGrid. bGrid is toe te passen in nieuwe gebouwen, maar ook in bestaande bouw is het heel geschikt. Ook het nieuwe hoofdkantoor van Croonwolter&dros is voorzien van bGrid.

Lees meer over bGrid in het artikel Internet of Things versus gebouwbeheersystemen.

Lees ook:

Aanhaken bij het internet of things
domotica 3.0, de toekomst van gebouwautomatisering
markt voor slimme gebouwautomatisering staat op kantelpunt

Reageer op dit artikel