partner nieuws

Snel DYKA leidingsystemen tekenen in BIM

digitalisering

Snel DYKA leidingsystemen tekenen in BIM

BIM Engineers profiteren van verhoogde tekensnelheid met de leidingsystemen van DYKA, producent van kunststof leidingsystemen.

DYKA publiceert voor verschillende leidingsystemen vernieuwde leveringsprogramma’s op MEPcontent.eu. Met de Stabicad for Revit Autorouting functionaliteit, tekenen gebruikers direct fabrikantspecifieke leidingsystemen. Het converteren van systemen van generiek naar specifiek is niet langer nodig. De specifieke families bevatten alle benodigde artikeldata, zodat de juiste artikelnummers direct worden getoond in artikellijsten (schedules) na het wijzigen van het systeem.

Snelheidsvoordeel
In vergelijking met andere oplossingen voor autorouting is Stabicad Autorouting voor DYKA snel en betrouwbaar. Dankzij de configureerbare Autorouting-families kunnen tekenaars het systeem volledig aan de eigen wensen aanpassen. Via de Revit-interface is het uitlijnen aan de bovenzijde of het snel wisselen van oplossingen eenvoudig.

Accurate digitale artikelinformatie
Volgens Jan van der Horst, BIM-specialist bij DYKA, sluit het vernieuwde leveringsprogramma goed aan bij de wensen van de gebruikers “Onze klanten, Stabicad- en Revit-gebruikers, hebben een blijvend groeiende behoefte aan accurate digitale artikelinformatie. MEPcontent biedt ons, maar bovenal onze klant, een gebruiksvriendelijke portal om onze productdata te ontsluiten. Overzichtelijk en eenvoudig.”

Bekijk in deze video hoe dit er in de praktijk uitziet

DYKA PLS’en importeren

De PLS’en (product line sheet) zijn door MEPcontent subcribers te importeren via de Stabicad Product Line Importer. MEPcontent subcribers maken altijd gebruik van de meeste recente PLS’en. Autorouting families worden gegenereerd op basis van PLS’en zodat het eenvoudig is om deze te updaten met nieuwe artikelinformatie. Zo is de gebruiker altijd up-to-date.

Reageer op dit artikel