artikel

NEN 3140: test uw kennis als vakbekwaam persoon

elektrotechniek

In vier artikelen toetsen we uw kennis over NEN 3140. In dit derde artikel gaat het over de vakbekwaam persoon. 

NEN 3140: test uw kennis als vakbekwaam persoon

Door Anton Kerkhofs 

NEN 3140 is de norm over de bedrijfsvoering van elektrische installaties. Hierin staat beschreven op welke manier veilig kan worden gewerkt aan, met of nabij elektrische installaties en of elektrische arbeidsmiddelen en hoe veilig werken moet worden georganiseerd. Inspectie SZW neemt de bepalingen in deze norm mee bij de handhaving. Om die reden is het belangrijk om NEN 3140 te integreren in uw dagelijkse werk. 

Vragen voor de VP 

In het eerste artikel ging het over de werkverantwoordelijke  en in het tweede artikel over de installatieverantwoordelijke. In dit artikel worden vijf vragen gesteld voor de vakbekwaam persoon (VP). Bij de vragen kunnen meerdere antwoorden goed zijn. Nummers van bepaling in dit artikel verwijzen naar NEN 3140; 2015.

Reageer op dit artikel