nieuws

NEN 1010: aarding en vereffening

elektrotechniek

NEN 1010: aarding en vereffening
Foto: Elektroraad

“Er is bij elektrotechnici veel onbegrip over aarden en vereffenen.” Dit zegt Peter Treffers, directeur van Elektroraad en Spreekrecht en docent van onder andere de cursus ‘Aarding en vereffening volgens NEN 1010’.

Volgens Treffers ligt hieraan een aantal problemen ten grondslag. Bijvoorbeeld het ontbreken van kennis in de markt. Terwijl goede kennis over aarden en vereffenen in verschillende situaties meer dan wenselijk is.

NEN 1010

Treffers: “Het is helemaal niet erg als je honderd man in dienst hebt, en ze weten niet allemaal tot in de puntjes hoe het zit. Wel is het aan te raden om minstens één expert in dienst te hebben die het onderscheid tussen aardingen en vereffening kent en die de ambtelijke taal van de NEN 1010 begrijpt.”

Lees meer in het artikel Aarden en vereffenen volgens NEN 1010

Lees ook:

Jongste editie NEN 1010 van kracht bij Bouwbesluit
‘Vlamboogdetectie standaard onderdeel van installatie’
De financiële risico’s van een NEN 3140 inspectie

 

Reageer op dit artikel